Fläsklägg med grönsaker och korv

En enkel köttfärsröra är alltid ett härligt och snabbt val till lunch eller middag. Till bitarna av fläskkött och olika sorters grönsaker lägger vi till…
Ingredienser du behöver
200 g fläskkarré
1 matsked smör (eller olja)
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
salt (efter smak)
nykrossad peppar
1 ungersk korv (stark)
1 röd paprika
1 vit paprika
5 cm purjolök
2 blad vitkål
1 matsked tomatpuré på tub
1 matsked paprikapasta
hett vatten för att spetsa
1 liten tesked Solamyl efter behov
Steg-för-steg instruktioner
Skär köttet i bitar av tuggstorlek eller i tunna strimlor. Skala och skär löken i klyftor. I en uppvärmd djup panna tillsätter vi fett och fräser löken.
Tillsätt köttet, salta och peppra, och fräs sedan tills det är mört. Tillsätt sedan korven skuren i skivor.
Först tvättar vi och skär paprikorna i remsor, vitkålen i tunna strimlor, porlöken i skivor och hackar vitlöken. När köttet nästan är mört, tillsätter vi grönsakerna och båda pastorna, häller på varmt vatten och låter sjuda i 3 minuter.
Om det behövs, red av med en liten tesked Solamyl blandat i en sked kallt vatten. Koka upp och stäng sedan av. Servera med ris, pasta eller bröd.
Ytterligare information om receptet Fläsklägg med grönsaker och korv
Fläskläggen med grönsaker och korv är en utmärkt rätt som förenar saftigt kött med näringsrika grönsaker. Korven tillför rätten en unik smak och arom, medan resten av ingredienserna säkerställer en mångfald av vitaminer och mineraler. Denna rätt är populär inte bara för sin goda smak utan också för sin enkla och snabba tillagning. Det är perfekt att servera den med färskt bröd eller potatis, vilket gör den till en mättande och balanserad lunch eller middag.