Fläskkotlett fylld med mozzarella

Vi smetar mozzarella med vitlök. Vi bankar ut tunnare köttskivor, saltar och pepprar. Mellan två köttskivor placerar vi osten så att den är en bit från...
Ingredienser du behöver
2 ungefär lika stora kotletter (nacke, kotlett)
ca 5 - 8 mm tjock skiva mozzarella (helst fyrkantig)
1 krossad vitlöksklyfta
salt
peppar
Panering
vetemjöl
ägg
brödsmulor
mandelskivor
För stekning
fläskfett eller olja
Steg-för-steg instruktioner
Vi penslar mozzarella med vitlök. Tunnskivor av kött bankas ut, saltas och peppars.
I utrymmet mellan två köttskivor placerar vi ost, och ser till att den är en bit från kanterna. Kanterna på köttet trycks sedan försiktigt med en köttklubba.
Vi panerar i mjöl, ägg och ströbröd blandat med mandlar. Vi friterar långsamt i het olja på båda sidor.
Ytterligare information om receptet Fläskkotlett fylld med mozzarella
Fylld fläskkotlett med mozzarella är en läcker rätt som förenar smakerna av krispig deg och mört kött. Denna kotlett paneras vanligtvis och friteras sedan gyllenbrun. Fyllningen av mozzarella smälter under tillagningen och ger rätten en krämig konsistens. Den serveras ofta med en frisk sallad eller potatis, vilket gör den till ett utmärkt val för lunch eller middag. Kombinationen av saftigt fläskkött och mjuk mozzarella kommer att glädja varje matälskare.