Fläskfilémedaljonger med kryddig sås och tomatrisk
Vi skär potatisen i skivor, saltar dem, penslar med olja och örtpasta av ramslök. Vi låter dem stå en stund och steker dem sedan på…
Ingredienser du behöver
fläskfilé
salt
ramslökspesto
olivolja
köttsaft (medaljonger=sås)
3 äggulor
kryddig grönsaks senap
dcl vitt vin
en skiva smör
salt efter smak
Tomatrisk = ris, soltorkade tomater i olivolja och örter
Steg-för-steg instruktioner
Från dockan skär vi ut små medaljonger som vi saltar och sedan penslar med olja och ramslök.
Vi låter dem stå en stund och sedan steker vi dem i panna på båda sidor så att de förblir rosiga och saftiga. Sedan lägger vi dem på en tallrik och håller dem varma, eftersom de fortfarande släpper lite saft.
I en skål häller vi den avrunna saften och saften från medaljongerna.
Vi placerar skålen i ett vattenbad som vi värmer. Sedan tillsätter vi gradvis äggulorna, senapen, smöret och vinet och vispar hela tiden med en visp tills såsen tjocknar. Slutligen saltar vi efter smak.
Tomatrisk: Vi kokar riset enligt det vanliga förfarandet och blandar in fint hackade soltorkade tomater i olivolja och örter i det färdiga riset.
Ytterligare information om receptet Fläskfilémedaljonger med kryddig sås och tomatrisk
Fläskmedaljonger med kryddig sås är en läcker rätt som kommer att glädja köttälskare. Mjuka medaljonger av fläskkött är perfekt grillade eller stekta och serveras i en kryddig sås som ger rätten en twist och en oförglömlig smak. Som tillbehör finns det fräsch tomatris som kompletterar såsens intensiva smaker. Denna rätt är perfekt för en festlig lunch eller middag och kommer garanterat att glädja även de mest kräsna gästerna.
Tomáš Rohlena