Vitlökssenap koteletter gratinerade med rökt ost

Köttet bankas lätt, saltas och peppars. Därefter penslas det med en marinad gjord av krossad vitlök, senap och olja. Slutligen vänds det i ströbröd. Rökt fläsk...
Ingredienser du behöver
3 skivor fläskkotlett
salt
peppar
5 vitlöksklyftor
1/2 matsked tysk senap
2 matskedar stark senap
2-3 matskedar olja
brödsmulor för panering
1 lök
1 bit hemrökt korv
en bit rökt sidfläsk
2 cm tjock skiva smör
några skivor rökt ost
Steg-för-steg instruktioner
Köttet bankas försiktigt, vi tillsätter salt och peppar. Sedan smörjer vi det med en marinad gjord av krossad vitlök, senap och olja. Slutligen vänder vi det i brödsmulor.
Den rökta fläsket skärs i tärningar och steks sakta tillsammans med smör, hackad lök och korv i en gryta tills de får en gyllene färg. Därefter lägger vi i köttskivorna och steker allt på båda sidor.
Vi förvärmer ugnen till 180°C, sätter in grytan i ugnen och bakar. På det mjuka köttet lägger vi skivor av rökt ost och låter dem smälta.
Ytterligare information om receptet Vitlökssenap koteletter gratinerade med rökt ost
Vitlökssenapstekta kotletter gratinerade med rökt ost är en eftertraktad och läcker maträtt som tillfredsställer även de mest kräsna gourméerna. Saftiga kotletter marineras i en vitlöks- och senapssås som ger köttet en distinkt smak. Efter griljering täcks de av ett lager rökt ost som smälter perfekt och lyfter hela kulinariska upplevelsen. Denna rätt är idealisk inte bara för familjemiddagar, utan även för högtidliga tillfällen där den garanterat kommer att imponera på alla gäster.