Fläskkött med champinjoner och ris

Fläskkött är fantastiskt och ganska prisvärt. Om du är sugen på något läckert, försök att laga fläskkotletter med svamp…
Ingredienser du behöver
500 g fläskkött (lår)
120 g lök
200 g färska champinjoner
60 g olja
hel kummin (eller krossad)
malen peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar löken och skär den i ringar. Champinjonerna rengör vi noggrant, sköljer dem och skär även dem i ringar. Fläskköttet skär vi i tärningar, liknande som till gulasch.
I en stekpanna värmer vi upp oljan, tillsätter köttet och bryner det snabbt.
Så snart köttet har fått färg, tillsätt salt, den skurna löken och fräs tillsammans en stund.
Vi kryddar köttet med kummin och peppar och tillsätter lite vatten så att det inte bränns vid i pannan.
Vi kokar under lock och tillsätter vatten vid behov.
När köttet nästan är mört tillsätter vi champinjonerna, rör om och låter det puttra en stund till.
Om såsen verkar vara för tunn kan vi tjockna den med en liten mängd vetemjöl upplöst i vatten och koka den en stund.
Servera med ris.
Ytterligare information om receptet Fläskkött med champinjoner och ris
Fläskkött med champinjoner och ris är en välsmakande och mättande rätt som varje matälskare kommer att uppskatta. Marinerat fläskkött är stekt till gyllene färg och sedan kombinerat med fina champinjoner som tillför djup till smaken. Ris, som tillbehör, absorberar fantastiskt såsen och kompletterar den övergripande upplevelsen. Denna rätt är perfekt för en familjemiddag eller en samkväm med vänner, eftersom den förenar enkelheten i tillagningen med utmärkt smak. Glöm inte att tillsätta färska örter för att framhäva smaken!