Fläskkotletter med grönsaker

Fläskkotletter med grönsaker
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Köttet bankas lätt, eventuellt skärs i bitar och snittas i kanterna. Vi saltar och peppar på båda sidor, den ena sidan vänds i mjöl och på den andra...

Ingredienser du behöver

4 fläskkotletter (kan även vara skivor av karré)
1 skiva selleri
1 persilja
1 större morot
1 lök
vetemjöl
söt paprikapulver
salt
peppar
1 lagerblad
1 matsked fläskfett eller olja
buljong (vatten med en bit köttextrakt)

Steg-för-steg instruktioner

Köttet bankas försiktigt och görs små snitt vid benen och runt kanterna. Salta och peppra båda sidor, den ena sidan strös med mjöl och den andra med mild söt paprika. Rotfrukterna (lök, morot, selleri, persilja) hackas i små tärningar.

I en panna värmer vi upp fettet och bryner snabbt köttet på båda sidor, sedan tar vi ut det. I fettet tillsätter vi den hackade löken och grönsakerna som vi fräser och häller på cirka 3 dl varm buljong eller vatten. Innehållet i pannan överförs till en ugnsform eller en gryta, vi lägger i ett lagerblad, tillsätter det brynta köttet och täcker över. I en förvärmd ugn bakar vi i cirka 20 minuter vid 170 grader. Sedan tar vi av locket, tillsätter buljong eller vatten vid behov och fortsätter att baka utan lock i cirka 30 minuter, och höjer temperaturen till 180 grader.

Det mjuka köttet tas ut och vi tillsätter vätska så att det är i rätt mängd, och vi redar med en mörkare smörja av fläskfett. Låt koka ordentligt, lägg tillbaka köttet i såsen, låt det värmas och servera sedan. Till rätten passar olika tillbehör, som brödbullar eller potatisdumplings, potatis, pasta eller ris.

Ytterligare information om receptet Fläskkotletter med grönsaker

Fläskkotletter på grönsaker är en läcker rätt som förenar köttets saftighet med grönsakernas fräschör. Detta recept inkluderar vanligtvis marinerade kotletter som steks i panna eller grillas, och serveras på en bädd av lök, paprika, zucchini och morötter. Fläskkotletterna behåller sin saftighet tack vare den korta tillagningstiden, och kombinationen med doftande grönsaker ger rätten fräschör och nyttiga näringsämnen. Enkla att förbereda, perfekta för familjemiddag eller helglunch.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: Grönsaker, fläskkött, steike, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, čoarbbealli, čakča

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskkotletter med grönsaker.

Lägg till kommentar