Fläskfilé i gräddsås

Fläskfilé i gräddsås
Förberedelsetid: 90 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 3

Vi skär filén i skivor av medelstor tjocklek. I en skål blandar vi kryddor med olja, tillsätter skivorna och låter dem marinera i minst en timme. Därefter tillagar vi dem i en wokpanna…

Ingredienser du behöver

1 fläskfilé
Krydda sju örter
En nypa peppar
Solrosolja
250 ml grädde
1 msk stärkelse

Steg-för-steg instruktioner

Vi skär fläskfilén i bitar av medelhög tjocklek. I en skål blandar vi olja med kryddor, tillsätter bitarna och låter dem marineras i minst en timme.

Först steker vi köttet i en wokpanna på båda sidor och tillsätter sedan grädden blandad med stärkelse. Vi rör om ordentligt. Jag serverade rätten med potatismos och ångade grönsaker.

Ytterligare information om receptet Fläskfilé i gräddsås

Fläskfilé i gräddsås är en delikatess som kommer att glädja alla köttälskare. Mörka bitar av fläskfilé steks gyllenbruna och serveras sedan i en krämig, välsmakande sås som är lätt kryddad med örter och kryddor. Denna kombination är perfekt att servera med tillbehör som potatisbullar eller färska grönsaker. Gräddsåsen ger hela rätten mjukhet och djup smak, vilket gör den till ett utmärkt val för festmiddagar eller familjefirande.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: fläskkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, álki, steike, njuoskkadeapmi, marineren

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskfilé i gräddsås.

Lägg till kommentar