Fyllda kalkonbröst

Fyllda kalkonbröst
Förberedelsetid: 70 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först förbereder vi fyllningen som vi ska använda för att fylla. Vi tar köttfärs, tillsätter salt, malen svartpeppar och lite riven muskotnöt.

Ingredienser du behöver

1 kalkonbröst (jag hade 550 g)
salt
malenpeppar
muskatnöt
kycklingkrydda
3 matskedar olja
160 g köttfärsblandning
80 g kalkonlever eller kyckinglever
1 ägg
1 matsked grädde

Steg-för-steg instruktioner

Först förbereder vi fyllningen som vi ska använda för att fylla. Vi tar köttfärs, saltar den, tillsätter mald peppar, lite riven muskotnöt, ett litet ägg, en matsked grädde och blandar allt noggrant. Till sist rör vi ner små bitar av lever.

Kryddorna kan vi anpassa efter våra preferenser. Vi blandar igen ordentligt. Om vi maler köttet själva kan vi även mala levern tillsammans med köttet.

Vi skapar försiktigt en ficka i kalkonbröstet med hjälp av en lång och vass kniv, samtidigt som vi försöker göra den så stor som möjligt, men utan att skära sönder köttet. Fickan fyller vi med fyllningen och stänger öppningen med en lång metallnål, alternativt kan vi använda tandpetare eller cocktailpinnar.

Vi saltar ytan på köttet, vi kan även tillsätta en kryddblandning avsedd för fågel. Vi placerar det i en ugnsform, där vi tidigare hällt i lite olja, vi tillsätter också lite vatten. Ugnsformen täcker vi med lock eller aluminiumfolie och sätter in i den förvärmda ugnen.

Vi bakar långsamt, i slutet tar vi av locket, häller ibland upp den stekta saften över köttet och ser till att köttet inte bränns vid.

Köttet skär vi sedan i skivor och serverar med olika tillagade potatisar (jag hade stuvad potatis). På tallriken under köttet lägger vi lite av den stekta saften. När det har svalnat är det också utmärkt för att förbereda olika kalla rätter.

I fyllningen av köttfärs kan vi istället för lever lägga till andra ingredienser, som bitar av salami eller bacon, ärtor, champinjoner eller morötter.

Ytterligare information om receptet Fyllda kalkonbröst

Fyllda kalkonbröst är en delikat och hälsosam maträtt som kommer att glädja varje köttälskare. Kalkonbrösten fylls med olika ingredienser, som örter, grönsaker, nötter eller torkad frukt, vilket ger rätten en unik smak. Detta recept är perfekt för festbordet, men också för en vanlig söndagslunch. Kalkonköttet är mört och saftigt, vilket i kombination med fyllningen skapar en oförglömlig upplevelse. Det serveras ofta med en sidorätt, som potatis eller ris, som perfekt kompletterar den övergripande smakprofilen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (35 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: fjäderfäkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, čoarbbealli, gaska-váttis, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fyllda kalkonbröst.

Lägg till kommentar