Grillad makrill

Grillad makrill
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 1

Fiskkött hör definitivt till varma sommarkvällar när vi samlas vid grillen och njuter av grillade läckerheter. Köttet från makrill är saftigt och…

Ingredienser du behöver

200 g makrill (färsk eller fryst)
färsk rosmarin
färsk timjan
färsk oregano
färsk gräslök
fiskkrydda utan salt
citronjuice
citronsskivor

Steg-för-steg instruktioner

Rensa fisken noggrant, sedan ta bort huvudet och svansen. Gnid in hela fisken med citronsaft både på utsidan och insidan.

Krydda utan salt och bind färska örter i en liten bukett som vi lägger in i fisken.

Lägg fisken på en medelhög grill, den bästa är en elektrisk, eller svep in den i aluminiumfolie och placera den på en klassisk kolgrill.

Efter några minuter vänder vi på den, och om köttet lätt lossnar kan vi dela fisken i två, ta bort skelettet och låta den grillas vidare.

Servera som lunch eller middag med grönsaker, sallad och fullkornsbröd som en del av en underhållningsdiet.

Ytterligare information om receptet Grillad makrill

Grillad makrill är en läcker rätt som fiskälskare kommer att älska. Tillagning av makrill på grillen är enkel och snabb, vilket gör den till en perfekt måltid för sommarkvällar. Fisken marineras vanligtvis i olivolja, citronsaft och örter, vilket framhäver dess naturliga smak. Grillning av makrill ger dessutom rätten en karaktäristisk rökig doft. Den serveras ofta med en fräsch sallad eller bröd, vilket gör den till ett utmärkt val för en hälsosam och god lunch eller middag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fiskkött
Tag: grillat, fisk, beaivemális, álki, johtil, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, geassereseptat, čakča, dietnasa rávvagiid, urttat, grillen ja bbq, makrealla

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grillad makrill.

Lägg till kommentar