Fiskcurry med kokosmjölk

I pannan värmer vi olja, tillsätter de skurna vita delarna av löken, skivor av vitlök och chilipeppar, allt steker vi, sedan tillsätter vi bitar av fisk och curry.
Ingredienser du behöver
500 g fiskfiléer av torsk tilapia (som du föredrar)
4 vårlök
3 klyftor vitlök
1 chilipeppar
1 burk kokosmjölk
150 ml fisksoppa eller vatten
1 matsked fisksås eller ostronsås
1 matsked curry
1 tesked gurkmeja
1 matsked riven ingefära (eller 2 teskedar torkad)
2 teskedar torkad citrongräs
olja
färsk koriander
Steg-för-steg instruktioner
I en panna värmer vi olja och tillsätter den vita delen av vårlökarna i tärningar, skivor av vitlök och chili. Låt allt fräsa kort, tillsätt sedan bitar av fisk och lägg i curry, ingefära, gurkmeja och citrongräs. Stek hastigt för att curry inte ska bli besk, häll sedan över buljong och koka i cirka 10 minuter.
I fasen där maten är halvkokt tillsätter vi kokosmjölk och låter allt koka ihop.
Till sist dekorerar vi rätten med vårlöksblast och koriander.
Servera med ris.
Ytterligare information om receptet Fiskcurry med kokosmjölk
Fiskcurry med kokosmjölk är en läcker rätt som kombinerar färsk fisk med exotiska kryddor och krämig kokosmjölk. Denna rätt är särskilt populär i asiatiska kök där de kryddiga smakerna från curryn förenas med kokosens mildhet. Fiskfiléer kokas vanligtvis i en aromatisk sås som innehåller currypasta, lök, vitlök och ingefära, vilket skapar en rik och balanserad smak. Den serveras bäst med ris eller naan, vilket perfekt kompletterar dess smakprofil.