Grönkålssoppa med grädde, potatis och korv

Potatisarna skalas och skärs i små tärningar. Vitkålen tvättas noggrant och skärs i tunna remsor. I en kastrull smälter vi smöret, tillsätter mjölet och låter…
Ingredienser du behöver
1/2 huvud mindre kål
3 potatisar
1 bit kryddig korv
150 ml vispgrädde
2-3 vitlöksklyftor
1 tesked söt paprikapulver
1/2 tesked stark paprikapulver
grönsaksbuljong (eller kycklingbuljong)
50 g smör
50 g mjöl
oregano
salt
nykvarnad vitpeppar
persilja
Steg-för-steg instruktioner
Skalade potatisar skärs i små bitar och kålen bereds i tunna strimlor.
I en panna smälter vi smöret, tillsätter mjölet och fräser det. Därefter rör vi i både paprikor, häller på buljong, blandar allt ordentligt och låter koka upp.
I en kastrull lägger vi de skurna potatisarna och kålen, tillsätter pressad vitlök och kokar i cirka 20 minuter tills de är mjuka.
Till sist tillsätter vi skivor av korv och oregano, och låter allt koka ihop.
Vi berikar soppan med grädde, salta och peppra, låt koka kort och tillsätt sedan persilja.
Ytterligare information om receptet Grönkålssoppa med grädde, potatis och korv
Kålsoppa med grädde, potatis och korv är en traditionell tjeckisk maträtt som värmer och gläder. Huvudingredienserna är färsk kål, potatis och högkvalitativ korv, som tillsammans skapar en mättande och god rätt. Grädden ger soppan en mjukhet och krämighet, medan kryddorna säkerställer en smakrik upplevelse. Denna soppa är idealisk för vinterkvällar och fungerar utmärkt som huvudrätt eller som en värmande förrätt. Dessutom kan du anpassa den efter dina egna smakpreferenser genom att tillsätta andra grönsaker eller örter.