Köttragu med grönsaker

Om du älskar kraftiga soppor och har tid att förbereda, prova då maghrib. Den har en utmärkt doft och smak av paprika och mättar fantastiskt. Den smakar bäst med…
Ingredienser du behöver
3/4 kg nötspad
1 lök
söt paprikapulver
1 nypa av stark paprikapulver
maresjuka
1 tesked vitlökspasta
fläskfett (eller olja)
mjölredning
salt
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Kraftigt skölj dräneringarna, lägg dem i en kastrull, häll på vatten och koka utan salt tills de mjuknar. Denna process tar cirka 3 timmar.
Värm fläskfettet eller oljan i en panna, där du fräser den hackade löken. Tillsätt sedan vitlökspasta, söt och het paprika och låt dem frigöra doften. Det är viktigt att komma ihåg att omedelbart hälla på vatten efter att paprikan doftat, annars kan paprikan bli bitter.
De kokta dräneringarna skärs i bitar och läggs i kastrullen med löken och paprikan. Koka upp, tillsätt redning, salta och peppra och koka i cirka en halv timme, rör om då och då.
Innan vi avslutar tillagningen smakar vi av maten med oregano som vi försiktigt värmer upp i handflatorna.
Ytterligare information om receptet Köttragu med grönsaker
Köttsoppa är en traditionell tjeckisk rätt som är mycket uppskattad. Den är gjord av nötkreaturs inälvor som kokas tillsammans med lök, rotfrukter och olika kryddor. Soppan har en distinkt smak och aromatisk doft tack vare tillsatsen av vitlök och mejram. Den serveras vanligtvis med bröd eller vårlök. I vissa regioner tillsätts även potatis eller grädde. Köttsoppa är populär inte bara som huvudrätt utan även som en utmärkt rätt efter festligheter och familjesammankomster.