Soppa med svampdumplings

Svamp steks ungefär som när man gör svampstuvning och får svalna. Sedan maler vi svampen, baguetter, bacon och kyckling. Vi tillsätter ett ägg, Solamyl och kryddor efter smak.
Ingredienser du behöver
Till knölar
blandning av hackad svamp
2 hårda baguetter
1 ägg
kokt och rensad kött från 2 kycklinglår
4 skivor gårdsspeck
1 matsked Solamyl
salt
malen peppar
lite stark paprika
Till soppa
kycklingbuljong
1 morot
2 stjälkar selleri
1 medelstor lök
1 vitlöksklyfta
en bit rimmat kött
1 matsked fläskfett
1 matsked vetemjöl
salt,
malen peppar
libbsticka (till dekoration)
Steg-för-steg instruktioner
Svampens braiseras på samma sätt som till frasiga svampar och låt dem svalna. Sedan maler vi svampen, bullarna, baconet och kycklingen.
I blandningen tillsätter vi ägg, Solamyl och kryddor efter smak. Med händerna fuktade med vatten formar vi små dumplar.
I grytan där vi ska laga soppan, fräser vi först den hackade fläsket. Sedan tillsätter vi smör och hackad lök, morot och selleri. Allt tillsammans fräser vi, därefter tillsätter vi hackad vitlök, rör om och sedan häller vi i 1 matsked vetemjöl.
Vi rör i ungefär en minut och tillsätter sedan buljongen och låter det koka.
Vi tillsätter dumplarna och så snart de flyter upp är de klara.
Vi strör hackad libbsticka över soppan.
Ytterligare information om receptet Soppa med svampdumplings
Soppa med svampdumplings är en populär rätt inom den tjeckiska kök, som kännetecknas av sin rika smak och arom. Svampdumplings, tillagade av färska eller torkade svampar, är fint kryddade och kompletterar den väldoftande grönsakssoppan perfekt. Denna soppa är inte bara utmärkt för att värma sig under kalla dagar, utan är också ett fantastiskt val för vegetarianer. Mättande och smaklig, utgör den en idealisk måltid för familjemiddagar eller festliga tillfällen.