Kalvragú

Köttet skärs i bitar, schalottenlöken och vitlöken skalas. I en gryta smälter vi smör med olja och bryner köttet på alla sidor tills det får en gyllene färg. Vi tillsätter…
Ingredienser du behöver
600 g kalvkött
10 små schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 kvist salvia
2 matskedar olja + en klick smör
1 matsked tomatpuré
saft från 1/2 lime
skal från 1/2 lime
100 ml dessertvin (portvin, sherry)
200 g druvor
50 g skalade mandlar
salt
1 matsked söt paprikapulver
kryddor för nötkött
Steg-för-steg instruktioner
Köttet skärs i bitar, schalottenlöken och vitlöken skalas.
I en stekpanna värmer vi upp smör och olja och steker köttet ordentligt på alla sidor till det är gyllenbrunt.
Vi tillsätter schalottenlök, hela vitlökar och en kvist salvia. Salta, krydda och tillsätt paprikan tillsammans med tomatpurén.
Vi blandar alla ingredienser noggrant och häller på varmt vatten (ungefär 300 ml).
Tillsätt vin, citronsaft och rivet citronskal. Låt sjuda under lock.
I en het panna rostar vi mandlarna till en ljus gyllene färg, stänger sedan av spisen och låter dem färdigrosta på eftervärmen tills de blir bruna.
Vi sköljer druvorna och delar dem på hälften.
När köttet är mört, tillsätter vi druvorna, de rostade mandlarna och om det behövs, lite varmt vatten.
Låt det koka en stund till och stäng av värmen efter tio minuter.
Ytterligare information om receptet Kalvragú
Kalv ragù är en smaklig och matig rätt som traditionellt tillagas av mört kalvkött. Detta ragù får vanligtvis sjuda med aromatisk grönsak som morot, lök och selleri, och kryddas med örter som rosmarin eller timjan. Den långsamma tillagningen gör att köttet får en distinkt smak och blir mört. Kalv ragù serveras ofta med tillbehör som dumplings eller potatispuré, vilket skapar en läcker och mättande maträtt, perfekt för familjeluncher eller festliga tillfällen.