Kalvragú

Kalvragú
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 60 minuter
Portioner: 3

Köttet skärs i bitar, schalottenlöken och vitlöken skalas. I en gryta smälter vi smör med olja och bryner köttet på alla sidor tills det får en gyllene färg. Vi tillsätter…

Ingredienser du behöver

600 g kalvkött
10 små schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 kvist salvia
2 matskedar olja + en klick smör
1 matsked tomatpuré
saft från 1/2 lime
skal från 1/2 lime
100 ml dessertvin (portvin, sherry)
200 g druvor
50 g skalade mandlar
salt
1 matsked söt paprikapulver
kryddor för nötkött

Steg-för-steg instruktioner

Köttet skärs i bitar, schalottenlöken och vitlöken skalas.

I en stekpanna värmer vi upp smör och olja och steker köttet ordentligt på alla sidor till det är gyllenbrunt.

Vi tillsätter schalottenlök, hela vitlökar och en kvist salvia. Salta, krydda och tillsätt paprikan tillsammans med tomatpurén.

Vi blandar alla ingredienser noggrant och häller på varmt vatten (ungefär 300 ml).

Tillsätt vin, citronsaft och rivet citronskal. Låt sjuda under lock.

I en het panna rostar vi mandlarna till en ljus gyllene färg, stänger sedan av spisen och låter dem färdigrosta på eftervärmen tills de blir bruna.

Vi sköljer druvorna och delar dem på hälften.

När köttet är mört, tillsätter vi druvorna, de rostade mandlarna och om det behövs, lite varmt vatten.

Låt det koka en stund till och stäng av värmen efter tio minuter.

Ytterligare information om receptet Kalvragú

Kalv ragù är en smaklig och matig rätt som traditionellt tillagas av mört kalvkött. Detta ragù får vanligtvis sjuda med aromatisk grönsak som morot, lök och selleri, och kryddas med örter som rosmarin eller timjan. Den långsamma tillagningen gör att köttet får en distinkt smak och blir mört. Kalv ragù serveras ofta med tillbehör som dumplings eller potatispuré, vilket skapar en läcker och mättande maträtt, perfekt för familjeluncher eller festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (33 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: frukt, steike, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čakča, njuoskkadeapmi, sitrus, eará biergu, bohccobiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kalvragú.

Lägg till kommentar