Klassisk senap (hemgjord)

Senap är en av de mest populära och vanligast använda kryddorna. Dess tillämpning är mycket varierad, den kan förbättra…
Ingredienser du behöver
50 g senapsfrön
2 teskedar socker
1/4 tesked salt
2-4 teskedar olja
60-70 ml 8% ättika
60-70 ml vatten
Steg-för-steg instruktioner
Senapsfrön maler vi till ett fint pulver - för detta använde jag en elektrisk kaffekvarn som jag har uteslutande för dessa ändamål, som att mala frön eller hacka hårda korn för bröddeg.
Vi sätter vatten med vinäger till koka och häller det, medan det fortfarande kokar, över fröna.
Vi tillsätter olja, salt och socker till blandningen, rör om allt noggrant och smakar av. Vi kan justera mängden salt och socker efter smak.
Efter att det har svalnat sätter vi det i kylskåpet, där senapen naturligt tjocknar.
Färsk senap har en stark ättikdoft som avtar både i smak och doft med kylningen.
Ytterligare information om receptet Klassisk senap (hemgjord)
Klassisk senap är en populär krydda som ger rätter en pikant touch. Att göra den hemma är enkelt och låter dig anpassa smaken precis efter dina önskemål. De grundläggande ingredienserna är senapsfrön, vinäger, salt och vatten. Hemlagad senap är inte bara godare än köpt, utan också fri från konserveringsmedel och artificiella tillsatser. Du kan experimentera med olika örter och kryddor för att skapa unika varianter. Servera den med kött, sallader eller som en del av smörgåsar och njut av den fantastiska smaken som du kommer att älska!