Majspannkakor

Majspannkakor
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Vi vispar ägg, mjölk, smält smör, salt, peppar, bakpulver och mjöl för att få en tjockare smet, till vilken vi tillsätter majs utan lag.

Ingredienser du behöver

350 g sterilisad majskorn utan lag
80 g vetemjöl
2 ägg
1 tesked bakpulver
5 matskedar mjölk
20 g smält smör
salt
peppar

Steg-för-steg instruktioner

Ägg, mjölk, smält smör, salt, peppar, bakpulver och mjöl blandas tills en tjockare deg bildas, i vilken vi sedan tillsätter majs (utan lag).

I het olja steker vi plättar av degen på båda sidor tills de är gyllene.

Vi kan tillsätta vanlig eller vårlök till degen.

Ytterligare information om receptet Majspannkakor

Majspannkakor är en utmärkt maträtt som förenar den söta smaken av majs med den mjuka texturen av smeten. Denna maträtt är populär inte bara som frukost utan också som en god snack. Förberedelsen är enkel och snabb, man behöver bara blanda majsmjöl med grundläggande ingredienser som ägg och mjölk. Pancakes kan serveras med honung, frukt eller yoghurt, vilket gör dem ännu mer lockande. Oavsett om du förbereder dem till frukost eller som en festmåltid, kommer majspannkakor att glädja smaklökarna hos alla gäster.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (28 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: Grönsaker, mellanmål, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, álki, álggaheddjiide, mánáide, biergokeahtes borramušat, steike, 20 minuhta siste, mánáidfeasta, vegetariána, feasttat ja ávvudeamit, šaddoborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Majspannkakor.

Lägg till kommentar