Somrig, uppfriskande gurkgaezpacho

Gazpacho är en kall sallad av färska grönsaksingredienser som kommer från Andalusien i Spanien. Den serveras kall, antingen som soppa eller som en tjockare blandning.
Ingredienser du behöver
1 gurka
1 grön chili
1 knippe vårlök
1 vitlöksklyfta
1 mogen avokado
1-2 matskedar limejuice
salt (efter smak)
nymalen peppar
2 matskedar gräddfil
Till garnering
6 hasselnötter eller mandlar
några rosa pepparkorn
olivolja att ringla över
några basilikablad (eller dill)
Steg-för-steg instruktioner
Grönsakerna tvättas, torkas och skärs i små bitar. Gurka, paprika, salladslök och vitlök läggs i en mixer eller matberedare och blandas väl.
Till blandningen tillsätter vi salt, peppar, limejuice, en halv avokado, gräddfil och rör allt tillsammans flera gånger. Den andra halvan av avokadon med kärnan droppas med limejuice och läggs åt sidan för senare servering.
Sedan silas blandningen genom en sil ner i tallrikar eller skålar och får kylas i minst 1-2 timmar.
På varje portion tillsätter vi tärningar från den andra halvan av avokadon, strör över hackade nötter och lägger till några rosa pepparkorn. Vi droppar över kvalitetsolivolja och dekorerar med gröna blad av basilika, dill eller liknande örter.
Ytterligare information om receptet Somrig, uppfriskande gurkgaezpacho
Somrig, uppfriskande gurkgazpacho är den perfekta rätten för varma dagar. Denna kalla soppa görs på färska gurkor, tomater, paprika och örter som mixas till en slät konsistens. Den är inte bara jättegod, utan också hälsosam, full av vitaminer och stödjande ämnen. Den serveras med brödbitar eller krutonger som ger en trevlig textur. Gazpacho kan smaksättas med olivolja och citronsaft för extra uppfriskning. Njut av denna sommarrätt som en utmärkt aperitif eller en lätt huvudrätt!