Znojmsås

Znojmsås
Förberedelsetid: 40 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Om znojmsåsen med nötkött vet du förmodligen redan, men hur vore det att testa dess version med fläskkött? Tillagningen går mycket snabbare, men smaken…

Ingredienser du behöver

450 g fläskkött
150 g söt-sura gurkor
1 msk senap
malen spiskummin (eller krossad)
1 tsk söt paprika (behövs inte)
salt
malen svartpeppar
1 lök
olja (eller talg)
buljong (eller vatten)
Till redningen
lite talg
2 msk vetemjöl

Steg-för-steg instruktioner

Köttet tvättas och skärs i tärningar.

Den skalade löken hackas fint och fräses i fett. Därefter tillsätter vi cummin och köttet, och fortsätter att steka.

Vi salta lätt, tillsätter paprikapulver, spär med buljong eller vatten, rör ner senap och kokar i tryckkokare i 15-20 minuter tills köttet är mört.

Efter kokning rör vi ner hackade eller grovt rivna gurkor och låter koka en stund.

I het svål fräser vi mjölet under ständig omrörning. Sedan tillsätter vi denna blandning i kastrullen och kokar i cirka 15-20 minuter.

Servera med dumplings, ris eller pasta.

Ytterligare information om receptet Znojmsås

Znojemsåsen är en traditionell tjeckisk rätt som kommer från Znojmo. Den är känd för sin typiska färg och smak som förenar kött, grönsaker och kryddor. Huvudingredienserna är oxfilé, morötter, lök och sura gurkor, vilket ger den en unik smak. Såsen serveras ofta med knödel eller pasta och är en populär rätt vid familjefester och högtider. Dess rika och aromatiska karaktär gör den till en av de mest eftertraktade rätterna i det tjeckiska köket.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (96 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser
Tag: Grönsaker, fläskkött, sávzzat, znojmo, steike, čáhcebohcci, málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, hálbi, čeahkka, álki

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Znojmsås.

Lägg till kommentar