Grillad lax med grönsaker

Laxen saltas, peppras och strös med timjan på båda sidor. Den tvättade zucchinin skärs i skivor, purjolöken skärs också i skivor och körsbären...
Ingredienser du behöver
4 laxfiléer med skinn (varje ca 150 g)
8 tunna skivor citron
1 vårlök
2 vitlöksklyftor
havssalt
malen svartpeppar
olivolja
1/2 purjolök
4 kvistar rosmarin
torkad timjan
1 röd lök
1/2 zucchini
8 körsbärstomater
Steg-för-steg instruktioner
Laxfiléer kryddas med salt, peppar och tymjan på båda sidor.
Den tvättade zucchini skärs i skivor, purjolök skärs också i skivor, tomaterna delas på mitten och vitlök samt lök skärs i klyftor.
Vi tar fram fyra bitar aluminiumfolie. På varje bit lägger vi en bit lax, tillsätter en kvist rosmarin, en halv vitlök, två klyftor lök, två halvor tomater, två skivor zucchini, två skivor citron och droppar över olivolja. Sedan paketera vi in och placerar på en plåt eller i en ugnsform.
Först sätter vi ugnen på 210 °C och sedan lägger vi in paketen som grillas i ungefär 20-25 minuter, beroende på tjockleken på filéerna.
Jag serverade det med rostade potatisar.
Ytterligare information om receptet Grillad lax med grönsaker
Ugnsbakad lax med grönsaker är en läcker och hälsosam rätt som kommer att glädja alla fiskälskare. Lax, rik på omega-3-fettsyror, bakas tillsammans med färska grönsaker som broccolibuketter, morötter och paprika. Denna rätt är inte bara god, utan också näringsrik och erbjuder en fantastisk kombination av protein och vitaminer. Den serveras vanligtvis med örtolja eller citron, vilket ger rätten en uppfriskande smak. Ett utmärkt val för en snabb och nyttig lunch eller middag.