Fläskfilé med örter i gräddig svampsås

Fläskfilé med örter i gräddig svampsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Portioner: 4

Fläskfilén är den saftigaste delen av fläskkött. När vi marinerar den i lök och vitlök och panerar med torkade örter får vi en utmärkt kombination.

Ingredienser du behöver

Till filén
1 fläskfilé
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 matskedar grön senap
torkad basilika
torkad oregano (kan vara färsk)
salt
malen svartpeppar
olja
Till såsen
2 förpackningar vispgrädde (400 ml)
200 g champinjoner (eller 1 burk)
1 lök (liten)
1-2 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar
krossad kummin
2 matskedar smör

Steg-för-steg instruktioner

Vi skall skala vitlöksklyftorna och skära dem i tunna skivor. Båda lökarna skalas, en skärs i skivor och den andra finhackas. Champinjoner rengörs och skärs också i skivor.

Vi tar bort hinnorna från filén och skär den i breda sneda skivor. Varje skiva snittas på sidan och bankas försiktigt med fingrarna.

Vi saltar och peppar på varje sida, smörjer försiktigt med senap och strör över basilika och oregano.

I en skål häller vi lite olja, tillsätter den skivade halvan av löken och den skivade vitlöken. På detta lägger vi köttet, skvättar över oljan och tillsätter resten av löken och vitlöken. Vi låter det stå i två timmar.

I het olja steker vi i 5 minuter på båda sidor. Vi lägger även till löken, som vi till slut serverar tillsammans med köttet.

I smör fräser vi den finhackade löken och vitlöksskivorna.

När löken blivit genomskinlig tillsätter vi champinjonerna, snabbt steker dem och häller sedan på grädden.

Vi tillsätter salt, peppar och krossad spiskummin. Vi låter det koka kort (5-10 minuter), tills champinjonerna mjuknar och avger sin doft i såsen.

Den färdiga filén serveras med gräddsås och passar till exempel med rostade potatisar.

Ytterligare information om receptet Fläskfilé med örter i gräddig svampsås

Fläskfilé på örter är en delikat rätt som kombinerar saftigt kött med doften av färska örter. Den noggrant kryddade filén steks snabbt i pannan och överförs sedan till ugnen för att bevara dess mört. Till detta serveras en gräddig champinjonsås som ger rätten en krämig textur och läcker smak. Denna sås är gjord av färska champinjoner och kvalitetsgrädde som kompletterar köttet fantastiskt. Sammanfattningsvis är denna rätt ett utmärkt val för festliga tillfällen eller familjemiddagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (35 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: fläskkött, svampar, sávzzat, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, slovákia, gáibideaddji, gáibideaddji

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskfilé med örter i gräddig svampsås.

Lägg till kommentar