Linspasta med parmesanås

Linspasta med parmesanås
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 3

Först kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen och silar sedan av den. Skär köttet i små bitar, salta, peppra och tillsätt basilika och oregano. Vitlök...

Ingredienser du behöver

400 g röd lins-pasta
300 g kalkonkött (bröst)
2 matskedar smör
1 grädde till vispning
3 vitlöksklyftor
2 nävar riven parmesan
1 matsked basilika
1 matsked oregano
salt
peppar
persilja

Steg-för-steg instruktioner

Först kokar du pastan enligt instruktionerna på förpackningen och sedan häller du av den.

Skär köttet i små bitar, salta, peppra och tillsätt basilika och oregano.

Hacka vitlöken i små bitar.

I en djup panna, smält smöret och stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs i ungefär en minut. Häll sedan i grädden och låt koka i fem minuter, rör sedan ner parmesanosten och låt den smälta. Ta bort från värmen, smaka av med persilja och eventuellt mer salt och peppar. (Jag har personligen inte smakat av, osten är tillräckligt välsmakande).

Tillsätt pastan till såsen och servera. På tallriken kan du åtminstone dekorera med persilja.

Ytterligare information om receptet Linspasta med parmesanås

Linsnudlar med parmesan sås är en utmärkt källa till protein och fiber. Dessa nudlar, gjorda av skalade linser, har en rik nötaktig smak och en fantastisk textur. Parmesan såsen, tillagad med högkvalitativ parmesan, grädde och örter, ger rätten en krämig och intensiv smak. Detta recept är inte bara nyttigt utan också snabbt att förbereda, perfekt för en smakrik middag. Lägg till färsk grönsaker så har du en komplett och balanserad måltid full av läckerhet!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Italienska
Tag: fjäderfäkött, pasta, steike, málesteapmi, beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, gáibideaddji, gáibideaddji, urttat, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Linspasta med parmesanås.

Lägg till kommentar