Nötterkupor

Oavsett om du kallar dem bål eller getingbon, är det samma populära icke-gräddade julgodis. Dess arom är fylld med nötter och innehåller en pudding-smörkräm.
Ingredienser du behöver
På ular
200 g hackade valnötter
200 g florsocker
1 äggvita
För rundlarna under ularna
150 g vetemjöl
100 g smör
50 g florsocker
(1 äggula)
För krämen
200 g smör
350 ml mjölk
1 vanilj-pudding
florsocker
mandelarom
florsocker till panering
Steg-för-steg instruktioner
Vi klär plåten med bakplåtspapper och för värmer ugnen till 180 °C.
Vi gör en deg av alla ingredienser. På ett mjölat bakbord kavlar vi ut den till en tjocklek av ungefär 3 mm.
Vi stansar ut cirklar i storlek enligt hålet i formen för bikupor. Vi lägger dem på plåten, sätter in dem i ugnen och gräddar dem gyllene.
Av nötter, socker och äggvita (eller rom) gör vi en deg. Vi formar bollar som vi rullar i socker och pressar ner i formen för bikupor.
Vi gör ett hål i mitten. Vi fyller med kräm och limmar fast på den gräddade och avkylda cirkeln. Vi låter det kallna.
Vi rör ut puddingen i mjölken och kokar en tjock blandning under ständig omrörning. När puddingen har svalnat, tillsätter vi den till smöret och blandar väl. Efter smak tillsätter vi socker och arom. Vi kan berika krämen med våra favorit-tillsatser.
Ytterligare information om receptet Nötterkupor
Nötburkar är en populär tjeckisk sötsak som består av ett sprött deg och är fyllda med en läcker nötkräm. Denna efterrätt är ofta dekorerad med chokladöverdrag och strödd med malda nötter, vilket ger den inte bara en utmärkt smak utan också ett attraktivt utseende. Nötburkar förbereds vanligtvis för högtidsarrangemang och familjefester, eftersom deras tillverkning kräver lite mer tid och tålamod. De är en perfekt söt njutning för alla älskare av nötiga efterrätter.